Fail Ágnes vagyok, több mint 20 éve német nyelvtanár. 1999-ben végeztem az ELTE német nyelvtanári szakán, majd 2006-ban a BME fordító és tolmács szakán, 2021-ben a Pannon Egyetemen mesterszakon „Német nyelv és kultúra tanára” végzettséget szereztem meg.
Így egy kicsit átéltem mit éreznek a tanítványaim, akik felnőtt fejjel tanulásra adják a fejüket.

Egy szállítmányozási cégnél tett öt éves kitérőn kívül folyamatosan nyelvtanárként dolgozok.
10 évig közoktatásban, majd a kitérőm után magántanárként folytattam a nyelvtanítást.
Online nyelvoktatással 6 éve foglalkozom, közben élek az internet adta lehetőségekkel (videók, podcastok, online feladatok). A mai technológiának köszönhetően pár kattintással a világ bármely részéről máris németórán lehetünk.

A tatabányai kórházban tanítva beleástam magam az egészségügyi szaknyelvbe, és azóta is folyamatosan készítek fel ápolókat, orvosokat külföldi munkavállalásra, nyelvvizsgára, állásinterjúra. Másik „specialitásom” a nyelvvizsgákra való felkészítés, az ECL, TELC és BME nyelvvizsgarendszerben vizsgáztatok, de otthon vagyok az ÖSD és SDS (svájci nyelvvizsgarendszer) nyelvvizsgarendszerekben is.

Állásinterjúra, készülsz vagy egyszerűen csak hétköznapi szituációkban szeretnéd megállni a helyed? Ebben is tudok segíteni!
Tudom, hogy a német nehéz nyelv, de hiszem, hogy érdekessé, izgalmassá téve szórakoztatóvá válik a tanulása.

Mottóm: Nem nekem tanulsz, hanem csakis magadnak!

Várlak óráimon!

Diákjaim mondták rólam

Ha jól emlékszem, kilencedikes koromban kezdtem hozzád járni, elsősorban nyelvvizsga, majd emelt szintű érettségi felkészítés céljából. Talán te voltál az egyetlen olyan magántanár akihez mindig szívesen, örömmel mentem. Fontos volt számomra, hogy akihez gyakran járni fogok, ne egy rideg, távolságtartó személy legyen. Nálad pedig mindig felszabadult voltam, nem volt sosem feszélyezett a hangulat. Nagyon tetszettek az órák felépítései, mindenre mindig sor került. Nekem személy szerint a beszéd ment kicsit nehezebben, nem mertem, de nem is szerettem németül megszólalni, viszont úgy érzem erre is nagy hangsúlyt fektettünk, így sikerült ezt leküzdeni. Nagyon jó könyveket, internetes gyakorló oldalakat, hallgatást és még sorolhatnám mi mindent adtál, amik nélkül most nem is tudom hol tartanék. Nagyon szerettem hozzád járni, nem is beszélek múlt időben, mert ki tudja mit hoz a jövő, nem olyan egyszerű azért ez a germanisztika, de az tény hogy megtette hatását, hiszen az anno kitűzött céljaimat elértem, sikerült mindenből jelesre vizsgáznom. Örültem, hogy minderre te készítettél fel.
Judit
germanisztika szakos hallgató (21 éves)
Ágival a nyelvvizsgáig: Első körben szeretném megjegyezni, hogy az egész a tanulón múlik, hogy mennyire akarjuk, mennyi időt szánunk rá. Ágin, mint tanárnőn elhihetitek, hogy semmi nem fog múlni, mert szakmailag és emberileg is kifogástalanul áll a tanulóihoz. Segítőkész, tájékozott és alapos. Nekem 92%-os lett a nyelvvizsgám, csak ajánlani tudom, de csak azoknak, akik tényleg tanulni akarnak.
István
gépbeállító, Berchtesgaden (32 éves)
Sok kutyaütő nyelvtanár van, akiknek nincs valós tudásuk, és inkább a pénz motiválja őket, nem a nyelv szeretete. Ágiban megtaláltam azt az embert, akinek az óráin jól érzem magam, és nem nyűg a tanulás. Az órái színesek, nem csak a száraz nyelvtant nyomja, a beszédkészséget is fontosnak tartja. Házi feladatai motiválóak, hiszen személyre szabva neked készíti, hisz ő tudja, hol, miben kell még fejlődnöd. Két év alatt hozott fel nulláról egy középhaladó (B2) szintre, és minden vizsgám elsőre sikerült. Ezzel a nyelvtudással már nagyon jól elboldogulok itt Németországban.
Judit
ápolónő, Crailsheim (50 éves)
Szeretem Ágit, mert költséghatékony. Tanárnő-pszichológus – barát – mindezt egy összegért. Ági mindenkit átlökdös a nyelvvizsgán, még engem is! Ágit egy munkahelyi nyelvtanfolyamon ismertem meg. Életkorom és tanulási képességeim miatt kizártnak tartottam a sikeres nyelvvizsgát, de a tanárnő folyamatos, bátorítása, kitartása, céltudatossága és következetessége meghozta az Én nagy álmom, Deutsch B1 nyelvvizsgát.
Gabi
házi betegápoló, Basel (57 éves)